Известие

Collapse
No announcement yet.

Дошло ли е време да мина на друго масло ??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    То в това за Алфа имало само някъква допълнителна добавка. Иначе са еднакви по визкозитет, клас и качествен фактор.
    Вискозитета е различен, виж на сайта на Селения, не ми е под ръка, но едното е примерно 14,3 а това за Алфа ромео е 14,7 цифрите са примерни, но и при двете над 14.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Вискозитета е различен, виж на сайта на Селения, не ми е под ръка, но едното е примерно 14,3 а това за Алфа ромео е 14,7 цифрите са примерни, но и при двете над 14.
      Имах предвид, че са 10W40. Иначе това което говориш ти аз не можах да видя такова нещо или каквито и да е други данни.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Колеги, чувал съм от хора които дълги години се занимват с италиански автомобили и предимно с Алфи. Те също силно препоръчват да се кара с 20К за Алфа. Освен всичко друго са ми обяснявали че на Туин Спарк моторите мазането на разпределителните валове е много деликатен момент, и точно тая присадка за която говорите че я няма в едното масло а я има в другото върши тая работа. Не искам да се правя на разбирач а просто споделям това което съм чул от хора, които многократно са се сблъсквали с такива проблеми и имат доста наблюдения по въпроса.
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Ето какво става с 20к. Преди с 20к for Alfa никога не съм имал такава пяна по капачката.

Toва от маслото ли е сега?
          Attached Files
          Last edited by oem; d.m.y г., 19:17.

Comment

Ето какво става с 20к. Преди с 20к for Alfa никога не съм имал такава пяна по капачката.

Toва от маслото ли е сега?
            Това е от влагата в картера на двигателя появява се предимно зимата и от каране на къси разстояния. А за разхода на масло казвам ти примерно че ще иам разход ако вземеш някоя от магистралите със постоянна скорост 180км /ч разход е нормално да има ако се кара само във високи обороти колата не ако един два пъти на ден я вкараш в лютеницата.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Имах предвид, че са 10W40. Иначе това което говориш ти аз не можах да видя такова нещо или каквито и да е други данни.

http://www.flitalia.it/en/fl/compone...od/Itemid,254/

ето ти линка към сайта на селения, като влезеш там, избираш двигателно масло, избираш после съответния вид и посне отваряш PDF файловете с техническа информация и ги сравни, качих ги допълнително, в гугъла има всичко, на всеки сайта на прозиводител на масла има тази информация
              Attached Files
              Last edited by fred; d.m.y г., 19:31.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                Това е от влагата в картера на двигателя появява се предимно зимата и от каране на къси разстояния. А за разхода на масло казвам ти примерно че ще иам разход ако вземеш някоя от магистралите със постоянна скорост 180км /ч разход е нормално да има ако се кара само във високи обороти колата не ако един два пъти на ден я вкараш в лютеницата.
                Добре ама. Преди със старото масло никога не съм имал такова бяло. Възможно ли е да го е иамало на моменти, но да се е измивало?

http://www.flitalia.it/en/fl/compone...od/Itemid,254/

ето ти линка към сайта на селения, като влезеш там, избираш двигателно масло, избираш после съответния вид и посне отваряш PDF файловете с техническа информация и ги сравни, качих ги допълнително, в гугъла има всичко, на всеки сайта на прозиводител на масла има тази информация
                Да, сега ги видях. Ми има ли разлика явдно. Щом го така го дават.
                Last edited by oem; d.m.y г., 19:32.

Comment

Добре ама. Преди със старото масло никога не съм имал такова бяло. Възможно ли е да го е иамало на моменти, но да се е измивало?
                  не знам дали се е измивало но е възможно при по дълги преходи да изчезва. Това че има малко бозичка там е нещо нормално
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                    не знам дали се е измивало но е възможно при по дълги преходи да изчезва. Това че има малко бозичка там е нещо нормално
                    Аз като я купих си имаше таковя бяло. Изичстих го и налях Селенията тогава. До днес не бях виждал да има повече, а редовно отварям да гледам там. В неделя смених маслото с 20к обикновеното и днеска видя какво в.

Comment

И аз съм наблюдавал този "майонеза" при коли, които често се карат на къси разстояния, е може и да е от друго, но първото е честа причина
                      sigpic

Comment

И аз съм наблюдавал този "майонеза" при коли, които често се карат на къси разстояния, е може и да е от друго, но първото е честа причина
                        Аз винаги съм я карал така. От работа до дома 4, 5 км. И уното ми е така ей сега бащата вика, че често го бършел това бялото.

Може, може и да не е в маслото причината ама вие ме стресирахте тука в тая тема

Comment

Аз винаги съм я карал така. От работа до дома 4, 5 км. И уното ми е така ей сега бащата вика, че често го бършел това бялото.

Може, може и да не е в маслото причината ама вие ме стресирахте тука в тая тема
                          не е от маслото, а от разстоянието, докато тръгне, загрее и спреш, това позапушва и дюзи и прочее, като цяло късите разстояния са кофти
                          sigpic

Comment

не е от маслото, а от разстоянието, докато тръгне, загрее и спреш, това позапушва и дюзи и прочее, като цяло късите разстояния са кофти
                            Разбирам, но в малкия град е така. Аз до де я запаля и съм стигнал вече.

Comment

Аз като я купих си имаше таковя бяло. Изичстих го и налях Селенията тогава. До днес не бях виждал да има повече, а редовно отварям да гледам там. В неделя смених маслото с 20к обикновеното и днеска видя какво в.
                              Това по моите наблюдения се получава само през зимата или когато е студено. На опела ми (който е на газ), съм карал с всякакви масла и винаги през студения период го има. Даже и сега е с пълна синтетика 5W-50 и пак го има. Имаше го и преди да си ремонтирам двигателя (1л масло на 1000км) има го и след като го ремонтирах (1л масло на 10000).

На алфата ми никога не съм имал подобно нещо ама аз нея не я карам на къси (по малко от 15км) разстояния. Освен това тя е на бензин.

Когато колата е на газ този конденз е значително повече.
                              В крайна сметка съм установил че конденза не показва нищо което трябва да ме смущава, освен че изглежда гадно, ама кво от това
                              Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Разбирам, но в малкия град е така. Аз до де я запаля и съм стигнал вече.
                                Нема се плашиш,както казаха колегите напълно нормално е
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X